Tudástár

Tőkebevonás – Term Sheet – Captable
Balogh Petya
Melyek a szempontok a befektetési szerződés második folyósítási részletének feltételeivel kapcsolatban? Hogyan lehet a feltételeket rugalmasabbá és előnyösebbé tenni a startup számára? Miért fontos, hogy minél kevesebb és minél rugalmasabb feltételt szerepeltessen a szerződés?
Tőkebevonás – Startupok – Exit orientált gondolkodás
Balogh Petya
Milyen megközelítések vannak a tőkebevonásra? Mit jelent, ha a céget építjük termékként? Mi az alapkonfliktus az alapítók és a befektetők között?
Tőkebevonás – Következő Kör, Exit – Exit
Balogh Petya
Mit jelentenek a comparabales és multiplierek? Hogyan tudják a vevők az eredményeink alapján meghatározni a cégértéket? Miként növelhető a cégérték?
100 nap startup – Alapítótársak
Balogh Petya
Milyen alapítói csapatban érdemes vállalkozni? Hogyan találhatok jó társalapítókat? Mire kell figyelni a társalapítókkal való együttműködés kialakításakor?
Stúdióbeszélgetés: Balogh Petyával, Hodicska “Felhő” Gergellyel és Gangel Péterrel
Balogh Petya
Milyen tapasztalatokkal rendelkeznek a vendégek a technológiai startupok területén? Milyen szerepet játszik a Bizalmi Kör a magyar üzleti életben és milyen célokat tűzött ki maga elé a szervezet? Milyen projektekben vettek részt a vendégek és milyen tapasztalatokat szereztek ezek során?
100 nap startup – Finanszírozás
Langmár Péter
Milyen finanszírozási lehetőségei vannak egy induló kisvállalkozásnak? Mikor érdemes kockázati tőkét bevonni egy kisvállalkozásba? Mire kell figyelni a különböző finanszírozási források igénybevételekor?
100 nap startup – A nagy ötlet
Balogh Petya
Miért nem kell félni az ötlet ellopásától? Mi az igazi érték az üzleti ötletekben? Mitől függ a siker egy új ötlet megvalósításában?
Tőkebevonás – Tervek és matek – Pitch deck
Balogh Petya
Mi a pitch deck és mire való? Mi a szöveges üzleti terv és mikor, milyen terjedelemben kell elkészíteni? Mire érdemes figyelni a pitch deck és az üzleti terv elkészítésekor?
Tőkebevonás – Befektetők – Vállalati inkubátorok
Balogh Petya
Hogyan működnek a vállalati inkubátorok és akcelerátorok? Milyen előnyökkel és hátrányokkal jár egy startupnak az ilyen programokba való bekerülés? Milyen altípusai vannak ezeknek a programoknak, és milyen példák vannak Magyarországon?
100 nap startup – Mentorok
Balogh Petya
Milyen a jó mentor-mentorált kapcsolat? Mit adhat és mit kaphat a mentor, illetve a mentorált? Hogyan lehet a legnagyobb hasznot kihozni a mentori kapcsolatból?
Nincs több bejegyzés.