Tudástár

Tőkebevonás – Folyósítás, házasság – Közös élet egy startuppal
Balogh Petya
ogyan változik a tulajdonosi struktúra egy újabb finanszírozási kört követően? Mire kell odafigyelni ezzel kapcsolatban? Mi történik a régi befektetőkkel az új kör után?
Tőkebevonás – Folyósítás, házasság – Kérdések
Balogh Petya
Hogyan határozzuk meg a cég értékét? Mire érdemes odafigyelni az üzleti terv készítésekor? Hogyan tekintenek a befektetők a pályázati pénzre?
100 nap startup – Alapítótársak és vesting struktúra
Langmár Péter
Hogyan találjak jó alapítótársakat? Hogyan osszuk fel a tulajdonrészeket az alapítók között? Miért fontos a “vesting” és hogyan működik?
Tőkebevonás – Startupok – Finanszírozás
Balogh Petya
Miért van egyáltalán startup ökoszisztéma? Mi a befektetők legnagyobb dilemma? Miért lehetetlen az, hogy valami organikusfejlődést finanszírozzon?
100 nap startup – Tőkebevonási lehetőségek
Langmár Péter
Milyen finanszírozási lehetőségei vannak egy induló vállalkozásnak? Milyen előnyei és hátrányai vannak a különböző finanszírozási formáknak? Miért fontos egy jó finanszírozási stratégia kidolgozása?
100 nap startup – Mentorok
Balogh Petya
Milyen a jó mentor-mentorált kapcsolat? Mit adhat és mit kaphat a mentor, illetve a mentorált? Hogyan lehet a legnagyobb hasznot kihozni a mentori kapcsolatból?
Tőkebevonás – Term Sheet – Mi az a term-sheet
Balogh Petya
Milyen célt szolgál a term sheet? Milyen hosszú folyamat a term sheet elfogadtatása? Mit jelent a term sheet aláírása a startupnak és a befektetőnek?
Tőkebevonás – Következő Kör, Exit – Exit
Balogh Petya
Mit jelentenek a comparabales és multiplierek? Hogyan tudják a vevők az eredményeink alapján meghatározni a cégértéket? Miként növelhető a cégérték?
Tőkebevonás – Felkészülés – Startupok és a tőke
Balogh Petya
Milyen folyamaton megy át egy startup vezető? Mire megy el a pénz egy startupban? Mennyi idő kell egy piac és egy cégvezetés megértéséhez?
Tőkebevonás – Folyósítás, házasság – Bevezető
Balogh Petya
Hogyan jutunk el a folyósításig? Milyen a közös élet egy startuppal és egy befektetővel? Mikor segít a befektető és mikor szívat?
Nincs több bejegyzés.