Tudástár

Starting up – Pénz – Jó pénz és rossz pénz
Balogh Petya
Hogyan határozható meg egy cég skálázhatósága? Miért lehet egy startup kezdetben veszteséges? Hogyan válhat egy kis cég jövedelmezővé a méretgazdaságosság révén?
Tőkebevonás – Befektetők – Vállalati inkubátorok
Balogh Petya
Hogyan működnek a vállalati inkubátorok és akcelerátorok? Milyen előnyökkel és hátrányokkal jár egy startupnak az ilyen programokba való bekerülés? Milyen altípusai vannak ezeknek a programoknak, és milyen példák vannak Magyarországon?
Starting up – Pénz – Helyünk a supply chain-ben
Balogh Petya
Hogyan sikerült a modellváltás? Miért volt fenntarthatatlan az eredeti modell? Mit tettek a váltáshoz?
Starting up – Vezetők és alapítók – Társalapítók
Balogh Petya
Miért alakulnak ki konfliktusok az alapítók között? Milyen problémákat okozhatnak ezek a konfliktusok? Hogyan lehet a konfliktusokat a startup javára fordítani?
Tőkebevonás – Term Sheet – Irányítási jogok
Balogh Petya
Hogyan működnek együtt a befektetők és az alapítók a cégben? Milyen jogokat kérnek a különböző befektetők? Melyek a legfontosabb jogok amikre a befektetőknek szükségük van?
Kilövés tanfolyam – Befektetés – Tőkebevonás QA
Balogh Petya
Miért nem tudnak általában a cégek kivásárolni egy befektetőt? Mikor fordulhat elő, hogy egy cég mégis kivásárolja a befektetőjét? Miért nem jó ez a befektetőnek?
Tőkebevonás – Tervek és matek – Likvidációs preferencia
Balogh Petya
Hogyan maximalizálható az alapítói részesedés? Hogyan alkudozunk a befektetővel? Felkészülés a tőkeemelésre?
Kilövés tanfolyam – Befektetés – Befektethetőség
Balogh Petya
Hogyan építsünk fel vonzó vállalkozást befektetők számára? Milyen tényezőket kell figyelembe venni egy befektethető cég felépítésénél? Milyen buktatók adódhatnak egy vállalkozás történetéből?
Kilövés tanfolyam – Beindítás – Marketing QA
Balogh Petya
Miért fontos ma a minőségi tartalom? Hogyan lehet hosszú távú sikert elérni a tartalommal? Milyen eszközökkel lehet fokozni egy cikk hatékonyságát?
Kilövés tanfolyam – Ötlettől ügyfélig – Tesztelés QA
Balogh Petya
Mekkora kockázatot vállalhatunk egy startup ötlet validációja során? Meddig érdemes elmenni a figdortesztelésben? Hogyan biztosíthatjuk, hogy képesek leszünk teljesíteni az ügyfelek felé tett ígéreteinket?
Nincs több bejegyzés.