TUDÁSTÁR

Tőkebevonás – Felkészülés – Felkészülés a tőkebevonásra
Balogh Petya
Melyik módszer ajánlott inkább kis- és melyik nagyvállalatok számára? Hogyan lehet a reverse vestinget adózási szempontból optimalizálni? Mi a vesting és a reverse vesting?
Tőkebevonás – Term Sheet – Önvédelmi jogok
Balogh Petya
Milyen mértékű alapítói vesting tekinthető méltányosnak? Milyen önvédelmi jogokat érdemes kikötni a befektetővel szemben? Milyen szavatossági nyilatkozatokat kérhet a befektető az alapítóktól?
Tőkebevonás – Következő Kör, Exit – Kérdések
Balogh Petya
Mitől függ a startup finanszírozása? Hogyan győzzük meg a befektetőt? Miért van kezdeti veszteség és hogyan csökkenthető?
Tőkebevonás – Term Sheet – Gazdasági jogok
Balogh Petya
Hogyan érdemes előkészíteni az ESOP programot a befektető keresés előtt? Milyen veszélyekkel járhat a túlértékelés? Ki jogosult az ESOP poolból visszavásárolt részvényopciók megszerzésére?
Tőkebevonás – Felkészülés – Tőkebevonás startup szemmel
Balogh Petya
Meddig tart egy tőkebevonási folyamat Honnan érdemes tőkét bevonni? Milyen összegek jellemzőek a különböző tőkebevonási körökre?
Tőkebevonás – Tervek és matek – Kérdések
Balogh Petya
Hogyan vonatkoznak a kamatok a befektetőkre? Hogyan lehet alkudni a term sheet-eknél? Mi a helyzet az angyalbefektetők hozamelvárásával?
Tőkebevonás – Term Sheet – Irányítási jogok
Balogh Petya
Hogyan működnek együtt a befektetők és az alapítók a cégben? Milyen jogokat kérnek a különböző befektetők? Melyek a legfontosabb jogok amikre a befektetőknek szükségük van?
Tőkebevonás – Pénzügyi terv – Bérek
Balogh Petya
Hogyan finanszírozzuk a növekedést? Mit szeretnek látni a befektetők a pénzügyi tervünkben? Mi a kapcsolat az EBITDA és a veszteség között, és hogyan javíthatjuk az EBITDA-t?
[Workshop] Jared Schrieber: Fundraising Playbook – Startup Hungary
Jared Schrieber
Milyen szerepet játszik a Startup Hungary a magyar startup ökoszisztémában? Miért nem érdemes a magyar startupoknak kizárólag a helyi piaci realitásokhoz igazodniuk? Mikor érdemes egy startupnak pénzt bevonnia?
Tőkebevonás – Pénzügyi terv – Miért kell üzleti terv
Balogh Petya
Mi az MRR és miért fontos? Melyek a legfontosabb mutatók egy SaaS cégnél? Miért nem skálázódik lineárisan a marketingköltség?
Nincs több bejegyzés.