Tudástár

Kilövés tanfolyam – Befektetés – Befektetők QA
Balogh Petya
Miért buknak sokan a sikeres Kickstarter kampány után? Mire figyeljenek oda a Kickstarter kampányt tervezők? Hogyan lehet sikeresen alkalmazni a Kickstarter modellt?
Tőkebevonás – Befektetők – Bevezetés
Balogh Petya
Mi a célja ennek a videósorozatnak? Milyen fő befektetői csoportok léteznek a startup finanszírozásban? Milyen sorrendben fogunk ezekről a csoportokról beszélni?
Tőkebevonás – Tervek és matek – Kérdések
Balogh Petya
Hogyan vonatkoznak a kamatok a befektetőkre? Hogyan lehet alkudni a term sheet-eknél? Mi a helyzet az angyalbefektetők hozamelvárásával?
Tőkebevonás – Term Sheet – Captable
Balogh Petya
Melyek a szempontok a befektetési szerződés második folyósítási részletének feltételeivel kapcsolatban? Hogyan lehet a feltételeket rugalmasabbá és előnyösebbé tenni a startup számára? Miért fontos, hogy minél kevesebb és minél rugalmasabb feltételt szerepeltessen a szerződés?
Tőkebevonás – Befektetők – Angyalok
Balogh Petya
Kik az angyalbefektetők és milyen feltételekkel fektetnek be? Hogyan találhatunk angyalbefektetőket? Melyek a sikeres angyalok megnyerésének jó módszerei?
Tőkebevonás – Felkészülés – Felkészülés a tőkebevonásra
Balogh Petya
Melyik módszer ajánlott inkább kis- és melyik nagyvállalatok számára? Hogyan lehet a reverse vestinget adózási szempontból optimalizálni? Mi a vesting és a reverse vesting?
Tőkebevonás – Tervek és matek – Pitch deck
Balogh Petya
Mi a pitch deck és mire való? Mi a szöveges üzleti terv és mikor, milyen terjedelemben kell elkészíteni? Mire érdemes figyelni a pitch deck és az üzleti terv elkészítésekor?
Tőkebevonás – Term Sheet – Irányítási jogok
Balogh Petya
Hogyan működnek együtt a befektetők és az alapítók a cégben? Milyen jogokat kérnek a különböző befektetők? Melyek a legfontosabb jogok amikre a befektetőknek szükségük van?
Tőkebevonás – Folyósítás, házasság – Út a folyósításig
Balogh Petya
Hogyan érdemes felkészülni a tárgyalásokra? Mire érdemes odafigyelni a term sheet és a befektetési szerződés megfogalmazása során? Mit tehetünk annak érdekében, hogy kedvező eredményt érjünk el?
Tőkebevonás – Felkészülés – Befektetés befektető szemmel
Balogh Petya
Hogyan értékelik a befektetők a cégeket, startupokat? Milyen motivációi vannak a befektetőknek és hogyan befolyásolják ezek a döntéseiket? Hogyan segítik a befektetési menedzserek és a VC-k a startupot abban, hogy befektetést kapjon?
Nincs több bejegyzés.