TUDÁSTÁR

Út az osztalékig
Milyen új üzletágat nyitott a tulajdonos a partikellék kereskedelem mellett? Miért fontos a tulajdonos számára az osztalékfizetés?
Product management
Milyen tipikus kihívásokkal és nehézségekkel kell szembenéznie egy termékmenedzsernek a korai szakaszban, és hogyan kezeli ezeket? Milyen kihívások lehetnek egy új piacon való terjeszkedésnél az illeszkedés szempontjából?
Kilövés tanfolyam – Pénz – Számla, ÁFA, Cash-flow
Hogyan minimalizálhatók a költségek? Mikor érdemes osztalékot fizetni? Miért fontosak a jó kapcsolatok?
Kilövés tanfolyam – Pénz – Számla, ÁFA, Cash-flow – Kérdések
Miért fontos a hatékony riportolás egy vállalkozás számára? Milyen problémákat okozhat a hagyományos könyvelői riportolás? Milyen megoldások léteznek a rugalmas, testreszabható vállalati riportolásra?
Kilövés tanfolyam – Pénz – Bevételek, költségek
Hogyan kategorizáljuk a költségeinket? Mi a különbség a fix és a változó költségek között? Hogyan befolyásolja a költségszerkezetünk a vállalkozásunk növekedését?
Kilövés tanfolyam – Pénz – Bevételek, költségek – Kérdések
Mely költségek tartoznak a fix, és melyek a változó költségek közé? Hogyan változnak a változó költségek a vállalkozás bevételének függvényében? Milyen marketing költések számítanak fix, és milyenek változó költségnek?
Kilövés tanfolyam – Pénz – Árazás
Miért fontos több szempontból vizsgálni egy cég pénzügyeit? Miért lényeges követni az árrést? Hogyan lehet az árrést nyomon követni?
Starting up – Pénz – Helyünk a supply chain-ben
Hogyan sikerült a modellváltás? Miért volt fenntarthatatlan az eredeti modell? Mit tettek a váltáshoz?
Starting up – Sales & Marketing – Vitamin VS. gyógyszer
Miért előnyös egy cégnek az előfizetéses üzleti modell? Milyen hátrányai és kihívásai vannak az előfizetéses modellnek? Milyen feltételek szükségesek az előfizetéses modell sikeres alkalmazásához?