Tudástár

Tőkebevonás – Befektetők – Vállalati inkubátorok
Balogh Petya
Hogyan működnek a vállalati inkubátorok és akcelerátorok? Milyen előnyökkel és hátrányokkal jár egy startupnak az ilyen programokba való bekerülés? Milyen altípusai vannak ezeknek a programoknak, és milyen példák vannak Magyarországon?
Kilövés tanfolyam – Befektetés – Befektetők
Balogh Petya
Milyen tőkebevonási formák vannak? Melyek az egyes tőkebevonási formák előnyei és hátrányai? Hogyan válasszam ki a számomra legmegfelelőbb tőkebevonási formát?
Tőkebevonás – Folyósítás, házasság – Közös élet a befektetővel
Balogh Petya
Mik a világos hatáskörök egy startup és egy befektető kapcsolatában? Hogyan lehet bizalmat építeni és fenntartani egy befektetővel? Milyen hibákat kell elkerülnie egy startupnak a befektetővel való kapcsolattartás során?
Tőkebevonás – Folyósítás, házasság – Közös élet egy startuppal
Balogh Petya
ogyan változik a tulajdonosi struktúra egy újabb finanszírozási kört követően? Mire kell odafigyelni ezzel kapcsolatban? Mi történik a régi befektetőkkel az új kör után?
Tőkebevonás – Term Sheet – Captable
Balogh Petya
Melyek a szempontok a befektetési szerződés második folyósítási részletének feltételeivel kapcsolatban? Hogyan lehet a feltételeket rugalmasabbá és előnyösebbé tenni a startup számára? Miért fontos, hogy minél kevesebb és minél rugalmasabb feltételt szerepeltessen a szerződés?
Tőkebevonás – Pénzügyi terv – Tervezés
Balogh Petya
Milyen alakú legyen a növekedési görbe egy startup üzleti tervében? Hogyan modellezhető hitelesen az árbevétel növekedése? Mikor várható el egy startup modelltől a nullszaldó elérése illetve a profit termelése?
Tőkebevonás – Következő Kör, Exit – Kérdések
Balogh Petya
Mitől függ a startup finanszírozása? Hogyan győzzük meg a befektetőt? Miért van kezdeti veszteség és hogyan csökkenthető?
Tőkebevonás – Befektetők – Bevezetés
Balogh Petya
Mi a célja ennek a videósorozatnak? Milyen fő befektetői csoportok léteznek a startup finanszírozásban? Milyen sorrendben fogunk ezekről a csoportokról beszélni?
Tőkebevonás – Tervek és matek – Pitch deck
Balogh Petya
Mi a pitch deck és mire való? Mi a szöveges üzleti terv és mikor, milyen terjedelemben kell elkészíteni? Mire érdemes figyelni a pitch deck és az üzleti terv elkészítésekor?
Tőkebevonás – Pénzügyi terv – Bérek
Balogh Petya
Hogyan finanszírozzuk a növekedést? Mit szeretnek látni a befektetők a pénzügyi tervünkben? Mi a kapcsolat az EBITDA és a veszteség között, és hogyan javíthatjuk az EBITDA-t?
Nincs több bejegyzés.