TUDÁSTÁR

Startupok bölcsője – inkubátorok építése Magyarországon
Hogyan építette fel Andi az iLab-et, a CEU startup inkubátorát, majd az STRT Launchpad-et, az STRT startup inkubátorát? Milyen módon tudja meggyorsítani egy inkubátor egy startup növekedését?
Kilövés tanfolyam – Befektetés – Befektetők
Milyen tőkebevonási formák vannak? Melyek az egyes tőkebevonási formák előnyei és hátrányai? Hogyan válasszam ki a számomra legmegfelelőbb tőkebevonási formát?
Kilövés tanfolyam – Befektetés – Befektetők – Kérdések
Miért buknak sokan a sikeres Kickstarter kampány után? Mire figyeljenek oda a Kickstarter kampányt tervezők? Hogyan lehet sikeresen alkalmazni a Kickstarter modellt?
Tőkebevonás – Term Sheet – Captable
Melyek a szempontok a befektetési szerződés második folyósítási részletének feltételeivel kapcsolatban? Hogyan lehet a feltételeket rugalmasabbá és előnyösebbé tenni a startup számára? Miért fontos, hogy minél kevesebb és minél rugalmasabb feltételt szerepeltessen a szerződés?
Tőkebevonás – Term Sheet – Gazdasági jogok
Hogyan érdemes előkészíteni az ESOP programot a befektető keresés előtt? Milyen veszélyekkel járhat a túlértékelés? Ki jogosult az ESOP poolból visszavásárolt részvényopciók megszerzésére?
Tőkebevonás – Term Sheet – Irányítási jogok
Hogyan működnek együtt a befektetők és az alapítók a cégben? Milyen jogokat kérnek a különböző befektetők? Melyek a legfontosabb jogok amikre a befektetőknek szükségük van?
Tőkebevonás – Tervek és matek – Pitch deck
Mi a pitch deck és mire való? Mi a szöveges üzleti terv és mikor, milyen terjedelemben kell elkészíteni? Mire érdemes figyelni a pitch deck és az üzleti terv elkészítésekor?
Tőkebevonás – Befektetők – Vállalati inkubátorok
Hogyan működnek a vállalati inkubátorok és akcelerátorok? Milyen előnyökkel és hátrányokkal jár egy startupnak az ilyen programokba való bekerülés? Milyen altípusai vannak ezeknek a programoknak, és milyen példák vannak Magyarországon?
Tőkebevonás – Következő Kör, Exit – Hazai körkép
Mely adatbázisokban találhatók magyar befektetők? Melyek a jelentős hazai VC alapok? Milyen szakemberek segíthetnek a tőkebevonásban?
Tőkebevonás – Következő Kör, Exit – Kérdések
Mitől függ a startup finanszírozása? Hogyan győzzük meg a befektetőt? Miért van kezdeti veszteség és hogyan csökkenthető?
Nincs több bejegyzés.