TUDÁSTÁR

Kilövés tanfolyam – Befektetés – Befektetők
Balogh Petya
Milyen tőkebevonási formák vannak? Melyek az egyes tőkebevonási formák előnyei és hátrányai? Hogyan válasszam ki a számomra legmegfelelőbb tőkebevonási formát?
Kilövés tanfolyam – Befektetés – Befektetők – Kérdések
Balogh Petya
Miért buknak sokan a sikeres Kickstarter kampány után? Mire figyeljenek oda a Kickstarter kampányt tervezők? Hogyan lehet sikeresen alkalmazni a Kickstarter modellt?
Tőkebevonás – Term Sheet – Captable
Balogh Petya
Melyek a szempontok a befektetési szerződés második folyósítási részletének feltételeivel kapcsolatban? Hogyan lehet a feltételeket rugalmasabbá és előnyösebbé tenni a startup számára? Miért fontos, hogy minél kevesebb és minél rugalmasabb feltételt szerepeltessen a szerződés?
Tőkebevonás – Term Sheet – Gazdasági jogok
Balogh Petya
Hogyan érdemes előkészíteni az ESOP programot a befektető keresés előtt? Milyen veszélyekkel járhat a túlértékelés? Ki jogosult az ESOP poolból visszavásárolt részvényopciók megszerzésére?
Tőkebevonás – Term Sheet – Irányítási jogok
Balogh Petya
Hogyan működnek együtt a befektetők és az alapítók a cégben? Milyen jogokat kérnek a különböző befektetők? Melyek a legfontosabb jogok amikre a befektetőknek szükségük van?
Tőkebevonás – Tervek és matek – Pitch deck
Balogh Petya
Mi a pitch deck és mire való? Mi a szöveges üzleti terv és mikor, milyen terjedelemben kell elkészíteni? Mire érdemes figyelni a pitch deck és az üzleti terv elkészítésekor?
Tőkebevonás – Pénzügyi terv – Tervezés
Balogh Petya
Milyen alakú legyen a növekedési görbe egy startup üzleti tervében? Hogyan modellezhető hitelesen az árbevétel növekedése? Mikor várható el egy startup modelltől a nullszaldó elérése illetve a profit termelése?
Tőkebevonás – Pénzügyi terv – Bérek
Balogh Petya
Hogyan finanszírozzuk a növekedést? Mit szeretnek látni a befektetők a pénzügyi tervünkben? Mi a kapcsolat az EBITDA és a veszteség között, és hogyan javíthatjuk az EBITDA-t?
Tőkebevonás – Felkészülés – Tőkebevonás startup szemmel
Balogh Petya
Meddig tart egy tőkebevonási folyamat Honnan érdemes tőkét bevonni? Milyen összegek jellemzőek a különböző tőkebevonási körökre?
Tőkebevonás – Felkészülés – Befektetés befektető szemmel
Balogh Petya
Hogyan értékelik a befektetők a cégeket, startupokat? Milyen motivációi vannak a befektetőknek és hogyan befolyásolják ezek a döntéseiket? Hogyan segítik a befektetési menedzserek és a VC-k a startupot abban, hogy befektetést kapjon?
Nincs több bejegyzés.