Tudástár

Tőkebevonás – Felkészülés – Befektetés befektető szemmel
Balogh Petya
Hogyan értékelik a befektetők a cégeket, startupokat? Milyen motivációi vannak a befektetőknek és hogyan befolyásolják ezek a döntéseiket? Hogyan segítik a befektetési menedzserek és a VC-k a startupot abban, hogy befektetést kapjon?
Tőkebevonás – Tervek és matek – A cégérték illúzió
Balogh Petya
Miért illúzió a cégérték? Mit vár el cserébe a befektető az általa nyújtott pénzügyi támogatásért? Ki irányítja és felelős a cég működéséért valójában?
100 nap startup – Amikor nem érdemes
Langmár Péter
Miért nem jó kisebb cégnek a kockázati tőke? Különbözik a kockázati tőkések és kisvállalkozók szemlélete? Mik a kisebb cégek kockázati tőke alternatívái?
Tőkebevonás – Tervek és matek – Pitch deck
Balogh Petya
Mi a pitch deck és mire való? Mi a szöveges üzleti terv és mikor, milyen terjedelemben kell elkészíteni? Mire érdemes figyelni a pitch deck és az üzleti terv elkészítésekor?
Tőkebevonás – Pénzügyi terv – Miért kell üzleti terv
Balogh Petya
Mi az MRR és miért fontos? Melyek a legfontosabb mutatók egy SaaS cégnél? Miért nem skálázódik lineárisan a marketingköltség?
Tőkebevonás – Következő Kör, Exit – Kérdések
Balogh Petya
Mitől függ a startup finanszírozása? Hogyan győzzük meg a befektetőt? Miért van kezdeti veszteség és hogyan csökkenthető?
Tőkebevonás – Befektetők – Bevezetés
Balogh Petya
Mi a célja ennek a videósorozatnak? Milyen fő befektetői csoportok léteznek a startup finanszírozásban? Milyen sorrendben fogunk ezekről a csoportokról beszélni?
Tőkebevonás – Pénzügyi terv – Ki hogyan számol
Balogh Petya
Milyen filozófiákkal értékelhetik a befektetők egy céget? Mi a “Fail fast” filozófia lényege és miért fontos? Milyen buktatói lehetnek egy pénzügyi terv kidolgozásának és hogyan lehet őket elkerülni?
Tőkebevonás – Befektetők – Kérdések
Balogh Petya
Honnan szerezhető tőke? Hogyan készítsünk pénzügyi terveket a különböző befektetőknek? Milyen stratégiával érdemes piacra lépni - hazai vagy nemzetközivel?
Tőkebevonás – Folyósítás, házasság – Amikor a befektető szivat
Balogh Petya
Milyen problémák adódhatnak, ha egy vállalat az állami befektetőktől próbál tőkét bevonni? Miért nem érdemes túlnyerni egy alvállalkozót? Mennyire tartós egy startup, ha az alapító kiég?
Nincs több bejegyzés.