Tudástár

Tőkebevonás – Pénzügyi terv – Bevezetés
Balogh Petya
Miért van szükség pénzügyi tervre? Mire mutatnak egyedi közelítést? Miről beszélnek a stratégiai kamuzás kapcsán?
Kilövés tanfolyam – Működés – Cégalapítás, cégformák
Balogh Petya
Mi az offshore cég előnye és hátránya? Melyik a legmegfelelőbb cégforma egy induló startup számára? Érdemes-e külföldi leányvállalatot alapítani egy növekvő cégnek?
Tőkebevonás – Pénzügyi terv – Kérdések
Balogh Petya
Miben hisznek a hazai befektetők? Hogyan lehet 5 évet tervezni? Mire jó a top-down tervezés?
Kilövés tanfolyam – Működés – Jog, könyvelés, admin
Balogh Petya
Miért érdemes adminisztrációs segítséget alkalmazni? Mikor érdemes adminisztrációs segítséget felvenni? Milyen adminisztrációs segítséget érdemes választani?
Kilövés tanfolyam – Pénz – Pénz
Balogh Petya
Miért fontosak az első ügyfelek? Hogyan lehet az első ügyfeleket megszerezni? Miért nehéz az első eladásokat végrehajtani?
Kilövés tanfolyam – Pénz – Bevételek, költségek
Balogh Petya
Hogyan kategorizáljuk a költségeinket? Mi a különbség a fix és a változó költségek között? Hogyan befolyásolja a költségszerkezetünk a vállalkozásunk növekedését?
Tőkebevonás – Pénzügyi terv – Bérek
Balogh Petya
Hogyan finanszírozzuk a növekedést? Mit szeretnek látni a befektetők a pénzügyi tervünkben? Mi a kapcsolat az EBITDA és a veszteség között, és hogyan javíthatjuk az EBITDA-t?
Tőkebevonás – Pénzügyi terv – Miért kell üzleti terv
Balogh Petya
Mi az MRR és miért fontos? Melyek a legfontosabb mutatók egy SaaS cégnél? Miért nem skálázódik lineárisan a marketingköltség?
Tőkebevonás – Pénzügyi terv – Tervezés
Balogh Petya
Milyen alakú legyen a növekedési görbe egy startup üzleti tervében? Hogyan modellezhető hitelesen az árbevétel növekedése? Mikor várható el egy startup modelltől a nullszaldó elérése illetve a profit termelése?
Starting up – Vezetők és alapítók – A vezető szerepe
Balogh Petya
Mik a vezető legfőbb feladatai egy startupban? Milyen készségekre és képességekre van szüksége egy startup vezetőnek? Hogyan lehet tanulni a hibákból?
Nincs több bejegyzés.