TUDÁSTÁR

Fundraising Playbook – Startup Hungary
Milyen szerepet játszik a Startup Hungary a magyar startup ökoszisztémában? Miért nem érdemes a magyar startupoknak kizárólag a helyi piaci realitásokhoz igazodniuk? Mikor érdemes egy startupnak pénzt bevonnia?
Kilövés tanfolyam – Működés – Jog, könyvelés, admin
Miért érdemes adminisztrációs segítséget alkalmazni? Mikor érdemes adminisztrációs segítséget felvenni? Milyen adminisztrációs segítséget érdemes választani?
Tőkebevonás – Term Sheet – Mi az a term-sheet
Milyen célt szolgál a term sheet? Milyen hosszú folyamat a term sheet elfogadtatása? Mit jelent a term sheet aláírása a startupnak és a befektetőnek?
Tőkebevonás – Term Sheet – Captable
Melyek a szempontok a befektetési szerződés második folyósítási részletének feltételeivel kapcsolatban? Hogyan lehet a feltételeket rugalmasabbá és előnyösebbé tenni a startup számára? Miért fontos, hogy minél kevesebb és minél rugalmasabb feltételt szerepeltessen a szerződés?
Tőkebevonás – Term Sheet – Önvédelmi jogok
Milyen mértékű alapítói vesting tekinthető méltányosnak? Milyen önvédelmi jogokat érdemes kikötni a befektetővel szemben? Milyen szavatossági nyilatkozatokat kérhet a befektető az alapítóktól?
Tőkebevonás – Term Sheet – Gazdasági jogok
Hogyan érdemes előkészíteni az ESOP programot a befektető keresés előtt? Milyen veszélyekkel járhat a túlértékelés? Ki jogosult az ESOP poolból visszavásárolt részvényopciók megszerzésére?
Tőkebevonás – Term Sheet – Irányítási jogok
Hogyan működnek együtt a befektetők és az alapítók a cégben? Milyen jogokat kérnek a különböző befektetők? Melyek a legfontosabb jogok amikre a befektetőknek szükségük van?
Tőkebevonás – Term Sheet – Kérdések
Mire kell felkészülnünk, ha befektetővel dolgozunk együtt? Milyen buktatókkal járhat a befektetőcég vezetőváltása? Milyen hibákat követhetünk el a befektetőkkel kötött szerződéseinkben?
Tőkebevonás – Tervek és matek – Likvidációs preferencia
Hogyan maximalizálható az alapítói részesedés? Hogyan alkudozunk a befektetővel? Felkészülés a tőkeemelésre?
Tőkebevonás – Tervek és matek – Bevezetés
Mit jelent a "hogyan" a befektetési folyamatban? Hogyan vonjunk be tőkét és mire figyeljünk? Miről lesz szó a mai alkalommal?
Nincs több bejegyzés.