TUDÁSTÁR

Tőkebevonás – Tervek és matek – Kérdések
Balogh Petya
Hogyan vonatkoznak a kamatok a befektetőkre? Hogyan lehet alkudni a term sheet-eknél? Mi a helyzet az angyalbefektetők hozamelvárásával?
Kilövés tanfolyam – Működés – Jog, könyvelés, admin
Balogh Petya
Miért érdemes adminisztrációs segítséget alkalmazni? Mikor érdemes adminisztrációs segítséget felvenni? Milyen adminisztrációs segítséget érdemes választani?
Tőkebevonás – Term Sheet – Irányítási jogok
Balogh Petya
Hogyan működnek együtt a befektetők és az alapítók a cégben? Milyen jogokat kérnek a különböző befektetők? Melyek a legfontosabb jogok amikre a befektetőknek szükségük van?
Tőkebevonás – Tervek és matek – Bevezetés
Balogh Petya
Mit jelent a "hogyan" a befektetési folyamatban? Hogyan vonjunk be tőkét és mire figyeljünk? Miről lesz szó a mai alkalommal?
Tőkebevonás – Folyósítás, házasság – Út a folyósításig
Balogh Petya
Hogyan érdemes felkészülni a tárgyalásokra? Mire érdemes odafigyelni a term sheet és a befektetési szerződés megfogalmazása során? Mit tehetünk annak érdekében, hogy kedvező eredményt érjünk el?
Tőkebevonás – Term Sheet – Bevezetés
Balogh Petya
Mivel foglalkoznak ma? Hány fő kategóriába sorolta a jogokat? Mit néznek végig a term sheet elején?
Tőkebevonás – Term Sheet – Captable
Balogh Petya
Melyek a szempontok a befektetési szerződés második folyósítási részletének feltételeivel kapcsolatban? Hogyan lehet a feltételeket rugalmasabbá és előnyösebbé tenni a startup számára? Miért fontos, hogy minél kevesebb és minél rugalmasabb feltételt szerepeltessen a szerződés?
Tőkebevonás – Term Sheet – Gazdasági jogok
Balogh Petya
Hogyan érdemes előkészíteni az ESOP programot a befektető keresés előtt? Milyen veszélyekkel járhat a túlértékelés? Ki jogosult az ESOP poolból visszavásárolt részvényopciók megszerzésére?
Tőkebevonás – Term Sheet – Mi az a term-sheet
Balogh Petya
Milyen célt szolgál a term sheet? Milyen hosszú folyamat a term sheet elfogadtatása? Mit jelent a term sheet aláírása a startupnak és a befektetőnek?
[Workshop] Jared Schrieber: Fundraising Playbook – Startup Hungary
Jared Schrieber
Milyen szerepet játszik a Startup Hungary a magyar startup ökoszisztémában? Miért nem érdemes a magyar startupoknak kizárólag a helyi piaci realitásokhoz igazodniuk? Mikor érdemes egy startupnak pénzt bevonnia?
Nincs több bejegyzés.