Tudástár

Tőkebevonás – Term Sheet – Bevezetés
Balogh Petya
Mivel foglalkoznak ma? Hány fő kategóriába sorolta a jogokat? Mit néznek végig a term sheet elején?
Tőkebevonás – Folyósítás, házasság – Út a folyósításig
Balogh Petya
Hogyan érdemes felkészülni a tárgyalásokra? Mire érdemes odafigyelni a term sheet és a befektetési szerződés megfogalmazása során? Mit tehetünk annak érdekében, hogy kedvező eredményt érjünk el?
Tőkebevonás – Tervek és matek – Bevezetés
Balogh Petya
Mit jelent a "hogyan" a befektetési folyamatban? Hogyan vonjunk be tőkét és mire figyeljünk? Miről lesz szó a mai alkalommal?
Tőkebevonás – Tervek és matek – Kérdések
Balogh Petya
Hogyan vonatkoznak a kamatok a befektetőkre? Hogyan lehet alkudni a term sheet-eknél? Mi a helyzet az angyalbefektetők hozamelvárásával?
Tőkebevonás – Term Sheet – Önvédelmi jogok
Balogh Petya
Milyen mértékű alapítói vesting tekinthető méltányosnak? Milyen önvédelmi jogokat érdemes kikötni a befektetővel szemben? Milyen szavatossági nyilatkozatokat kérhet a befektető az alapítóktól?
Tőkebevonás – Term Sheet – Kérdések
Balogh Petya
Mire kell felkészülnünk, ha befektetővel dolgozunk együtt? Milyen buktatókkal járhat a befektetőcég vezetőváltása? Milyen hibákat követhetünk el a befektetőkkel kötött szerződéseinkben?
Tőkebevonás – Term Sheet – Gazdasági jogok
Balogh Petya
Hogyan érdemes előkészíteni az ESOP programot a befektető keresés előtt? Milyen veszélyekkel járhat a túlértékelés? Ki jogosult az ESOP poolból visszavásárolt részvényopciók megszerzésére?
Tőkebevonás – Term Sheet – Mi az a term-sheet
Balogh Petya
Milyen célt szolgál a term sheet? Milyen hosszú folyamat a term sheet elfogadtatása? Mit jelent a term sheet aláírása a startupnak és a befektetőnek?
Tőkebevonás – Tervek és matek – Likvidációs preferencia
Balogh Petya
Hogyan maximalizálható az alapítói részesedés? Hogyan alkudozunk a befektetővel? Felkészülés a tőkeemelésre?
Tőkebevonás – Term Sheet – Irányítási jogok
Balogh Petya
Hogyan működnek együtt a befektetők és az alapítók a cégben? Milyen jogokat kérnek a különböző befektetők? Melyek a legfontosabb jogok amikre a befektetőknek szükségük van?
Nincs több bejegyzés.