Tudástár

Tőkebevonás – Pénzügyi terv – Kérdések
Balogh Petya
Miben hisznek a hazai befektetők? Hogyan lehet 5 évet tervezni? Mire jó a top-down tervezés?
Tőkebevonás – Folyósítás, házasság – Út a folyósításig
Balogh Petya
Hogyan érdemes felkészülni a tárgyalásokra? Mire érdemes odafigyelni a term sheet és a befektetési szerződés megfogalmazása során? Mit tehetünk annak érdekében, hogy kedvező eredményt érjünk el?
Tőkebevonás – Tervek és matek – Bevezetés
Balogh Petya
Mit jelent a "hogyan" a befektetési folyamatban? Hogyan vonjunk be tőkét és mire figyeljünk? Miről lesz szó a mai alkalommal?
Starting up – Ötlettől termékig – Kérdések
Balogh Petya
Miért nehéz tech startupot vezetni? Miért kell radikális döntéseket hozni? Miért nem működik a kivárás?
Starting up – Fejlesztés – A félelem
Balogh Petya
Mi befolyásolja egy szoftverfejlesztő cég sikerességét? Milyen tényezők határozzák meg egy programozó hatékonyságát és értékteremtését? Hogyan lehet növelni egy szoftverfejlesztő cég hatékonyságát?
Tőkebevonás – Term Sheet – Irányítási jogok
Balogh Petya
Hogyan működnek együtt a befektetők és az alapítók a cégben? Milyen jogokat kérnek a különböző befektetők? Melyek a legfontosabb jogok amikre a befektetőknek szükségük van?
Kilövés tanfolyam – Befektetés – Befektetők QA
Balogh Petya
Miért buknak sokan a sikeres Kickstarter kampány után? Mire figyeljenek oda a Kickstarter kampányt tervezők? Hogyan lehet sikeresen alkalmazni a Kickstarter modellt?
Tőkebevonás – Term Sheet – Önvédelmi jogok
Balogh Petya
Milyen mértékű alapítói vesting tekinthető méltányosnak? Milyen önvédelmi jogokat érdemes kikötni a befektetővel szemben? Milyen szavatossági nyilatkozatokat kérhet a befektető az alapítóktól?
Kilövés tanfolyam – Ötlettől ügyfélig – Product market fit
Balogh Petya
Hogyan határozzuk meg, kik az ügyfeleink? Mi a product-market fit, és miért olyan fontos? Hogyan kerüljük el a délibábokat és a gyenge product-market fit csapdáját?
Starting up – Pénz – Bevezető
Balogh Petya
Mi a jó és rossz pénz? Hogyan alakul a méretgazdaságosság a cég különböző szakaszaiban? Mik azok a pénzügyi mutatók, amikkel önmagunkat kiértékelhetjük?
Nincs több bejegyzés.