TUDÁSTÁR

Vállalkozói stratégiák, lehetőségek
Milyen konkrét módszereket alkalmazhatnak a nagyvállalatok a startupoktól tanulva? Milyen stratégiákat alkalmazhatnak a cégek az állandóan változó üzleti környezet hatékony kezelésére?
A világ a piacon – hogyan terjesszük ki egy marketplace működését nemzetközi színtérre?
Miben más egy marketplace mint egy webshop? Hogyan lehet jól marketplace típusú céget felépíteni, mire kell figyelni? Mi változott az elmúlt évek során a nemzetközi piacra lépés nyerő stratégiájában, mivel lehet most sikeressé válni?
Kilövés tanfolyam – Ötlettől ügyfélig – Bevezetés
Mi az innovációs folyamat lényege? Miért nem létezik jó ötlet és miért rosszak alapvetően az ötletek? Mi a különbség a folyamatfejlesztés és az innováció között?
Kilövés tanfolyam – Rákészülés – Bevezetés
Mi a tanfolyam célja és felépítése? Ki a tanfolyam vezetője és milyen a háttere? Hogyan lett az NNG navigációs cég az egyik startupjából?
Kilövés tanfolyam – Működés – Cégalapítás, cégformák
Mi az offshore cég előnye és hátránya? Melyik a legmegfelelőbb cégforma egy induló startup számára? Érdemes-e külföldi leányvállalatot alapítani egy növekvő cégnek?
Kilövés tanfolyam – Beindítás – Piacismeret
Miért nehéz az MVP koncepcióját megvalósítani a gyakorlatban? Milyen kihívásokkal szembesülhetünk MVP készítése során? Hogyan lehet felkészülni pszichésen az MVP-re?
Kilövés tanfolyam – Működés – Adat alapú döntések
Hogyan számolható ki pontosan egy ügyfél élettartam-értéke? Miért fontos egy cég számára az ügyfelek élettartam-értékének ismerete? Hogyan lehet optimalizálni egy vállalkozást az ügyfelek élettartam-értéke alapján?
Starting up – Ötlettől termékig – Az ötlet helye
Miért nem elég egy jó ötlet egy startup sikeréhez? Milyen készségekre van szükség a startup sikeréhez? Hogyan lehet egy startupot sikerre vinni?
Starting up – Az ügyfél – Kérdések
Hogyan segítheti és akadályozhatja a pozitív hálózati hatás egy startup növekedését? Mit tehet egy új cég annak érdekében, hogy kilépjen a pozitív hálózati hatás csapdájából? Miként lehet legyőzni egy domináns piaci szereplőt?
Starting up – Fejlesztés – Ami nem működik
Milyen modell nem működik a startupoknál? Mi a kulcsa a startupok hatékonyságának? Mi okozza a legnagyobb veszteséget a startup fejlesztésben?