STARTING UP TANFOLYAM

(Cégépítési tanulságok, tanulni vágyó cégvezetőnek)

Már elindultál a cégeddel. Esetleg már tőkét is vontál be. És mint a Titanic a jégheggyel, úgy találkozott a mesterterved a valósággal. És lassan, fájdalmasan, apró lépésekben rájöttél, hogy nem egyenes vonal vezet a sikerig. Kiderült, hogy az előtted álló évtized kevesebb csocsót, és több küzdelmet tartogat, mint ami a startup életpályamodell brossúrájában szerepelt. Az amerikai sikerkönyvek, az egyetemi meetupok, a tutit megmondó cikkek valahogy nem passzolnak a szitukhoz.

#miért
Ezért csináltam a Starting Up! tanfolyamot. Több, mint háromszáz fontos téma, nézőpont, tanulság. Gondolatok, amik nekem segítettek megérteni a világot, amikor céget építettem, majd amikor befektetőként és mentorként startupoknak segítettem. Egyik sem a végső és egyetlen igazság, csak befogadható tanulságok. Új nézőpontok, amik mentén könnyebb egy-egy helyzetet megérteni. Az első öt év tanulságai. 24 órányi élő, csoportos videótanfolyamként vagy 14 órányi vágott videóként.

#miértén
Mint utólag kiderült, én már akkor startupokat építettem, amikor még azt sem tudtuk, hogy így hívják. Több, mint 25 év startup építése, két világsikerű cég felépítésében való résztvétel alapítóként és vezetőként, 35 startup befektetés tapasztalatai. Ha most kezdeném újra, mindezzel a tudással és tapasztalattal, biztos meg tudnék magamnak spórolni pár évet. Sőt, talán neked is, ha ezen az úton indultál el.

#mirejó
Ad egy rálátást minden fontosabb sikertényezőre, megmutatja, hogy mi minden vár rád az úton és rengeteg saját sztorival segít mindezt érthetővé és befogadhatóvá is tenni. Nem tuti receptet ad – az szerintem nem létezik. De néhány száz új nézőpontot, gondolatot és praktikát biztosan. Ezek nem fognak helyetted dönteni – de segíteni fognak abban, hogy jobb döntéseket hozz. Ha a céged jövője a tét, ennyit meg kell érjen.

#kinek
Cégvezetőknek, startup alapítóknak, leendő vállalkozóknak, akik tanulni akarnak, új nézőpontokon át jobbá és tudatosabbá válni, együtt nőni és fejlődni a cégükkel. És persze befektetőknek, befektetési managereknek, akik startupokkal, cégvezetőkkel dolgoznak, és szeretnék megérteni, hogy mibe is fektetnek igazából.

Nemes Martina
Tovább olvasom
Mikor belevágtunk a tanfolyamba pontosan erre számítottam. Ami itt újdonság, az a “fórum-jelleg”, melyhez a tematika kiválóan illeszkedik. A homáros példád segített az önvádról áthelyezni a hangsúlyt a big picture-re.
Berecz Ádám
Tovább olvasom
Olyan, mintha intravénásan kapnám a tömény startup tudást. Szerintem az elmúlt 10 évben nem ragadt rám ennyi konkrét, hasznosítható tudást, mint itt ezekben a pár órákban. 
Gál István
Tovább olvasom
Nagyon tetszik, nagyon jól összefoglalja a témákat, baromi hasznos 🙂 Nagyon jó a sok példa, amiken keresztül tükröződik a tapasztalatod.
Előző
Következő

#hogyan
Ahogyan csak én tudom. Ez nem akadémiai anyag lesz a világ tőkepiacairól. Nem is egy egyetemista meetup, ahol nincs rossz ötlet, csak kevés realitás. Nem is a futottakmég startup szakértők mindentmegmondása két könyv elolvasása után. 25 év startup építési tapasztalat, egy világsikerű mobiljátékcég és egy világsikerű navigációs cég (NNG) felépítésének és exitjének tanulsága. Több, mint 30 angyalbefektetés, többezer óra startup vezető mentorálás tapasztalatai. Közös befektetés több, mint egy tucat VC-vel. Közel 10 milliárd forint saját portfóliócégekbe bevont külső tőke.
Az előadás sorozat alapelve, hogy minden témát három oldalról járok körül, 1/3-1/3-1/3 arányban vegyítve az elméletet, a gyakorlatot és a személyes tapasztalatokat. Így amellett, hogy befogadható, élvezetes, egyszerre ad egy mélyebb megértést a “miértekkel” kapcsolatban és konkrét, azonnal hasznosítható gyakorlati tudást is. ​

#biztonság
Az előadássorozat rengeteg konkrét sztorit, megtörtént befektetést, esettanulmányt tartalmaz, illetve több ponton kérdezz-felelek vagy közös gondolkodás, beszélgetés is lesz a résztvevők között, ezért a sorozat résztvevői kölcsönös titoktartási szerződést kell aláírjanak a részvétel előtt. 

#videóban
A tanfolyam elérhető vágott videó tananyag formában is, összesen 63 videóban, 14 órányi terjedelemben. Lehet binge-watcholni, de akár apránként haladni is.

#élőben
Egy online videókonferencia sorozat keretében. Az átadandó anyag hatalmas, de sikerült 24 órába belezsúfolni mindent, ami fontos. A közös munka 8 kijelölt délutánon, alkalmanként 3 órábanonline Zoom videóhívásban fog zajlani. Nagyjából két és fél óra előadás és azt követő fél óra interaktív beszélgetés jut minden alkalomra.
A prezentációkat és az órákon felvett nyers videókat a résztvevők megkapják, így ha egyik alkalomra nem tudsz eljönni, akkor sem maradsz le semmiről.

#slideok
A 8 modul összesen több, mint 300 saját készítésű slide-on keresztül vezeti végig a résztvevőket 300+ fontos nézőponton, gondolaton, tanulságon.

#outline

1. Ötlettől termékig
Az ötlet helye / Unfair advantage / Validálás / Back of the napkin / Product Market Fit / Jó ötlet vs rossz ötlet
2. A vezető
A vezető szerepe / Vezetők vezetője / Delegálás, avagy green & clean / Tanulás / Energia
3. Csapat és Szervezet
Elakadási pontok és homárok / Teljesítménykényszer / Sürgős/fontos / Társalapítók / ESOP / Fizetés, bónusz, motiváció
4. Ügyfél
Ügyféligény / Ügyfélélmény / LoI / Panaszok / Alku / King makers / Bálnák és kishalak / Ügyfélismeret / A megvásárolhatatlan idő
5. Sales és Marketing
Sales vs Marketing / Üzleti modell / Recurring revenues / Mágikus számok / Marketing dilemma / Sales szervezet
6. Fejlesztés
Lean és Agilitás / Elhúzódó 2.0 / Üzlet és fejlesztés viszonya / Scrum
Velocity / Külső vagy belső csapat / Ezer éves balta
7. Pénz
Indulás / FFF / Külső tőke / Pályázatok / Bevétel / Mérőszámok
8. Miértek
Startupper pszichológia / Exit orientált cégépítés / A siker ára / Az én utam / Tanulás

További extra részleteket regisztráció után tudsz ingyen megnézni:

Videótananyag

A tanfolyam anyaga elérhető vágott videókként, ami saját tempóban tanulható, bármikor újranézhető.

Összesen 51 videó, 840+ perc (14 óra) vágott előadás.

A vásárlás és megtekintés a Teachable platformján történik, akár számítógépről, tabletről vagy okostelefonról, akár web böngészővel, akár a Teachable applikációval elérhető.

Az “ÉRDEKEL” gombbal tudsz eljutni a Teachable felületére, ahol belenézhetsz a tanfolyamok videóanyagába és azokat megvásárolhatod. Ebben az esetben te a Teachable nevű amerikai cégtől vásárolsz, nem tőlem, így a vásárlásodról a nyugtát is ők adják, az amerikai szabályok alapján. Ezt a könyvelőd el tudja számolni.

Természetesen magánszemélyként és cégként is tudsz vásárolni. A vásárlásod közvetlenül a Teachable nevű amerikai cégtől történik, így arról a nyugtát is ők küldik emailben. Ez nem egy magyar ÁFA-s számla, de a könyvelőd el tudja számolni. Ha cégként vásárolsz, és megadod az EU-s adószámodat, akkor ÁFA nem kerül felszámításra.

A vásárlás után csak konkrét panasz esetén tudod meggondolni magad. De ha bármi probléma adódik, természetesen visszatérítjük a kifizetett összeget.

Természetesen nem, ez nem is lenne reális. A legfontosabb témákat érintjük és ahol lehet, konkrét példákon át mutatom meg a fontos tanulságokat, de ezen túl is rengeteg kihívás fog szembejönni az utadon, mint vállalkozó. A sikerhez rengeteg kísérletezés, tanulás, próbálkozás és jó pár kudarc is kelleni fog.

Ez egy korábbi élő videós tanfolyam felvett anyaga, megvágva, kicsinosítva és darabokban tálalva. Emiatt kicsit rövidebb, nem tudsz közben kérdezni, de saját tempóban, bármikor nézheted vagy hallgathatod, akár a Teachable appon keresztül is.

A tanfolyamtól számított egy évig biztosan, és ha tudjuk, akkor tovább is. Érdemes lehet majd néha újra megnézni, elővenni, ha egy-egy témában kérdésed lesz.

Egy jelentkezés (és fizetés) egy személy számára ad lehetőséget a részvételre. A felvett videókat nagyon szűk körben (pl cégen belül az alapítótársaddal) ha megosztod, az még belefér, de azon túl kérlek ne tedd! Ha többen szeretnétek jönni a csapatból, akkor 3 főnél már tudok kedvezményt adni.

Ez nem egy felnőttképzés. Nincs képzési cél, nem irányul kompetenciafejlesztésre, nem ad szakképesítést, nem jogosít fel semmire és nem ígéri, hogy a részvétel miatt a munkaerőpiacon könnyebben találsz állást.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha érdekelnek a híreink és a tanfolyamaink, iratkozz fel, így nem maradsz le semmiről!