STARTUP BEFEKTETÉS

#caveat emptor

Startupokba fektetni roppant rizikós. Nagy szakértelmet igényel, a legtöbb esetben teljesen illikvid és általában a teljes befektetett pénz elvesztésével járhat együtt.

#startup befektetés

A nemzetközi statisztikák és gyakorlatok alapján a startupok teljesítménye nagyon szór. Ez azt jelenti, hogy míg a jelentős részük csődbe megy, addig egy kisebb részük sikeres lesz, míg egy még kisebb részük nagyon sikeres lesz, és akár a befektetett tőke többszázszorosát hozza. Ezért bár startupokba fektetni nagyon kockázatos, de portfólióban gondolkodva, sok cégbe fektetve a kockázatok porlasztásával stabilabb, kiegyensúlyozottabb eredményre lehet számítani. Nincs nálunk a bölcsek köve, így továbbra is nagyon kockázatos amivel foglalkozunk.

#hozzáférhető és #likvid

A célunk, hogy ezt a befektetési kategóriát a tőzsdén keresztül hozzáférhetővé tegyük a magánszemélyek és intézményi befektetők számára. Mivel a cégeket szakértő csapatunk toborozza, válogatja, majd segíti tudás programunkkal, így egy széles portfóliót építve tudjuk részvényeseink felé a startupok értékteremtését elérhetővé tenni. Azon dolgozunk, hogy cégünk, az STRT Holding Zrt. mielőbb tőzsdére lépjen, és első lépésként a BÉT Xtend-en kereskedhető váljon. Ezáltal kinyílik a lehetősége annak, hogy akár kis összeggel, likvid módon, ellenőrzött körülmények között befektessen a szektorba.

#növekedés

A célunk, hogy a következő tíz évben a régió meghatározó startup befektetőjévé nőjjük ki magunkat. Ezért a következő években több alkalommal fogunk tőkét bevonni a cégünkbe, amiből tovább bővíthetjük tevékenységünket és portfóliónkat.

#portfólió értékelés

Ahhoz, hogy a tőzsdei transzparencia elvárásainak megfeleljünk, külső szakértőkkel egy módszertant hoztunk létre a startup befektetéseink értékelésére. Ennek használatával, auditált módon tudunk rendszeresen információt adni befektetőinknek az általunk kezelt vagyon alakulásáról, tevékenységünk eredményéről.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha érdekelnek a híreink és a tanfolyamaink, iratkozz fel, így nem maradsz le semmiről!