TUDÁSTÁR

Második csoportos mentorálás Andreával
Első csoportos mentorálás Petyával
Tőkebevonás – Tervek és matek – A cégérték illúzió
Miért illúzió a cégérték? Mit vár el cserébe a befektető az általa nyújtott pénzügyi támogatásért? Ki irányítja és felelős a cég működéséért valójában?
Tőkebevonás – Tervek és matek – Likvidációs preferencia
Hogyan maximalizálható az alapítói részesedés? Hogyan alkudozunk a befektetővel? Felkészülés a tőkeemelésre?
Tőkebevonás – Tervek és matek – Bevezetés
Mit jelent a "hogyan" a befektetési folyamatban? Hogyan vonjunk be tőkét és mire figyeljünk? Miről lesz szó a mai alkalommal?
Tőkebevonás – Term Sheet – Mi az a term-sheet
Milyen célt szolgál a term sheet? Milyen hosszú folyamat a term sheet elfogadtatása? Mit jelent a term sheet aláírása a startupnak és a befektetőnek?
Tőkebevonás – Term Sheet – Captable
Melyek a szempontok a befektetési szerződés második folyósítási részletének feltételeivel kapcsolatban? Hogyan lehet a feltételeket rugalmasabbá és előnyösebbé tenni a startup számára? Miért fontos, hogy minél kevesebb és minél rugalmasabb feltételt szerepeltessen a szerződés?
Tőkebevonás – Term Sheet – Önvédelmi jogok
Milyen mértékű alapítói vesting tekinthető méltányosnak? Milyen önvédelmi jogokat érdemes kikötni a befektetővel szemben? Milyen szavatossági nyilatkozatokat kérhet a befektető az alapítóktól?
Tőkebevonás – Term Sheet – Gazdasági jogok
Hogyan érdemes előkészíteni az ESOP programot a befektető keresés előtt? Milyen veszélyekkel járhat a túlértékelés? Ki jogosult az ESOP poolból visszavásárolt részvényopciók megszerzésére?
Tőkebevonás – Term Sheet – Irányítási jogok
Hogyan működnek együtt a befektetők és az alapítók a cégben? Milyen jogokat kérnek a különböző befektetők? Melyek a legfontosabb jogok amikre a befektetőknek szükségük van?
Nincs több bejegyzés.