TUDÁSTÁR

[Startup Hungary] First Monday: Az Axoflow-sztori
Scheidler Balázs
Hogyan fejlődött a Balabit startupból sikeres vállalkozássá? Milyen tényezők hatására keresett kockázati finanszírozást a Balabit? Miben változott egy startup indítása a 20 évvel ezelőtti helyzethez képest?
Recept: Hogyan építs fel a cégedből két év alatt egy tízmillió dolláros exitet
Balogh Petya, Sereg Márton, János Mátyás, Csendes Miklós
Van-e olyan, hogy túl korán van az exit? Egy exit folyamat során hogyan tud segíteni a befektető? Milyen érzés egy exitelt cégből átülni a nagyvállalati oldalra?
Kilövés tanfolyam – Befektetés – Eladhatóság
Balogh Petya
Hogyan válasszunk üzleti modellt a startupunkhoz? Érdemes-e kockázati tőkét bevonni a vállalkozásunkba? Milyen lépéseket tegyünk az első válság esetén?
Tőkebevonás – Term Sheet – Gazdasági jogok
Balogh Petya
Hogyan érdemes előkészíteni az ESOP programot a befektető keresés előtt? Milyen veszélyekkel járhat a túlértékelés? Ki jogosult az ESOP poolból visszavásárolt részvényopciók megszerzésére?
Tőkebevonás – Term Sheet – Irányítási jogok
Balogh Petya
Hogyan működnek együtt a befektetők és az alapítók a cégben? Milyen jogokat kérnek a különböző befektetők? Melyek a legfontosabb jogok amikre a befektetőknek szükségük van?
Tőkebevonás – Tervek és matek – Pitch deck
Balogh Petya
Mi a pitch deck és mire való? Mi a szöveges üzleti terv és mikor, milyen terjedelemben kell elkészíteni? Mire érdemes figyelni a pitch deck és az üzleti terv elkészítésekor?
Tőkebevonás – Tervek és matek – Befektetési formák
Balogh Petya
Miért előnyös a konvertálható kölcsön? Mik a kockázatai a konvertálható kölcsönnek? Miért fontos a befektetőknek minél több jogot és garanciát beépíteni a szerződésbe?
Tőkebevonás – Tervek és matek – A cégérték illúzió
Balogh Petya
Miért illúzió a cégérték? Mit vár el cserébe a befektető az általa nyújtott pénzügyi támogatásért? Ki irányítja és felelős a cég működéséért valójában?
Tőkebevonás – Tervek és matek – Likvidációs preferencia
Balogh Petya
Hogyan maximalizálható az alapítói részesedés? Hogyan alkudozunk a befektetővel? Felkészülés a tőkeemelésre?
Tőkebevonás – Tervek és matek – Bevezetés
Balogh Petya
Mit jelent a "hogyan" a befektetési folyamatban? Hogyan vonjunk be tőkét és mire figyeljünk? Miről lesz szó a mai alkalommal?
Nincs több bejegyzés.