Tudástár

Tőkebevonás – Következő Kör, Exit – Bevezető
Balogh Petya
Mivel foglalkoznak ma? Mi a hazai körkép tárgya? Miket tervezett be menet közben az exit körül?
Tőkebevonás – Következő Kör, Exit – Kérdések
Balogh Petya
Mitől függ a startup finanszírozása? Hogyan győzzük meg a befektetőt? Miért van kezdeti veszteség és hogyan csökkenthető?
Tőkebevonás – Befektetők – Hazai inkubátorok
Balogh Petya
Honnan jutnak forráshoz az inkubátorok és milyen feltételekkel fektetnek be a startupokba? Milyen előnyei és hátrányai vannak ennek a finanszírozási formának a startupok szempontjából? Fenntartható-e ez az inkubátorok által működtetett modell hosszú távon?
Tőkebevonás – Pénzügyi terv – Miért kell üzleti terv
Balogh Petya
Mi az MRR és miért fontos? Melyek a legfontosabb mutatók egy SaaS cégnél? Miért nem skálázódik lineárisan a marketingköltség?
Tőkebevonás – Következő Kör, Exit – Következő Kör
Balogh Petya
Hogyan döntsünk az új kör befektetőjéről? Mikor kezdjük tervezni a következő kört? Mennyi pénzre van szükség két kör között?
Tőkebevonás – Felkészülés – Felkészülés a tőkebevonásra
Balogh Petya
Melyik módszer ajánlott inkább kis- és melyik nagyvállalatok számára? Hogyan lehet a reverse vestinget adózási szempontból optimalizálni? Mi a vesting és a reverse vesting?
Tőkebevonás – Felkészülés – Befektetés befektető szemmel
Balogh Petya
Hogyan értékelik a befektetők a cégeket, startupokat? Milyen motivációi vannak a befektetőknek és hogyan befolyásolják ezek a döntéseiket? Hogyan segítik a befektetési menedzserek és a VC-k a startupot abban, hogy befektetést kapjon?
Tőkebevonás – Tervek és matek – Pitch deck
Balogh Petya
Mi a pitch deck és mire való? Mi a szöveges üzleti terv és mikor, milyen terjedelemben kell elkészíteni? Mire érdemes figyelni a pitch deck és az üzleti terv elkészítésekor?
Tőkebevonás – Startupok – Exit orientált gondolkodás
Balogh Petya
Milyen megközelítések vannak a tőkebevonásra? Mit jelent, ha a céget építjük termékként? Mi az alapkonfliktus az alapítók és a befektetők között?
Tőkebevonás – Következő Kör, Exit – Konklúziók
Balogh Petya
Miért nem hibáztathatóak a befektetők? Mit tanulhatunk a kockázati tőkés vállalkozásból? Mikor érdemes bevonni kockázati tőkét?
Nincs több bejegyzés.